Bilder fran turen till Noosa, fler kommer! :)

Publicerat: 2011-05-27 14:01:45

Sa glad att jag gick pa lektionen idag istallet for imorgon!

Publicerat: 2011-05-18 12:04:34
Sa himla roligt, 5 min in i lektionen far en kille pa raden nast langst fram ett sms (INTE JAG), bara sa vi har det klart! Sa lararen fragar honom, Jaha "sweetheart" ar det dar nagot du vill dela med dig av? Nej svarar killen och hon forsatter prata, efter 1 min stallet sig killen upp och kollar pa sina polare som sitter bredvid och sedan borjar alla tre killarna SPRINGA ut ifran lektionen och alla i klassen borjar skratta och fattar inget, sa lararen fragar: Jaha vart ska ni nu da? Dom svarar "vi har ett mote". och sedan forsatter lektionen.
Tio minuter senare sa Kommer en kille inspringandes i salen och KUTAR ner for trapporna som vi har i salen for att komma ner pa "scenen", sedan staller han sig dar och da kommer en annan kille springandes efter, innan jag forstod vad det var om sa trodde jag dom braka eller nagot. sedan inser jag att den forsta killen hade en ballong isatt sitt balte. och da forstod jag att den andra killen jaga honom for den. Och sedan sa star dom och sma brattas med varandra, typ buffar pa varandra. 
Lararen fragar : VAD HALLER NI PA MED KILLAR?
ingen svarar, utan da springer killen med balongen upp for trapporna och mots halvags av 3 andra killar som knuffar in honom i vaggen och slar sonder balongen. sen springer alla ut.

Killen som hade balongen gar i samma pass tutorial klass som mig sa jag fraga han pa den lektionen var det var om, tydligen hade dom under hela dagen haft ett spel dar man har 3 ballonger pa sig i olika lag och sedan jagar man varandra under dagen men man maste fortfarande ga pa sina lektioner den dagen. Verkar vara en riktigt rolig lek och det skulle vara intressant att delta nagon gang. :P
Jag har precis gjort varm choklad och kollar pa tv efter att ha gjort min laxa tills imorgon :)
1dl kakao, 1,5-2dl strosocker en nypa salt, 2 dl vatten. sedan varm upp och ror tills det ar upplost.. sedan kan du forvara det i kylen och ta fram det nar du vill ha varm choklad eller kall och bara blanda in med mjolk. SUPER GOTT!

Well thats my life, how is yours?

RSPCA Volontar arbete fort.

Publicerat: 2011-05-17 13:15:22

Sondagen
som jag berattade pa lordag kvallen sa satt vi i skolan, men vi akte darifran vid 11 istallet for 2, kande oss riktigt for trotta for att sitta dar.
Sedan kom sondagen. Petra skjutsa mig pa morgonen till RSPCA, jag var dar 7.15 och det var SVIN kallt ute, jag gick direkt och fraga vad jag kunde gora for jag fros sa mycket.. Brr det ar riktit kallt nu ocksa! :(
Sa pa sondagen fick vi trojor dar det stog RSPCA volontar.

Jag vart fort inte tilldelad nagon position, sa jag fick springa runt hela omradet och gora massa saker och leta efter folk, var typ som ett sandebud. Men sedan sa fick jag tag pa pappan till hon som hade hand om hela eventet och han beslot att jag skulle med honom till sparet dar Million paws walk skulle ga. Och jag fick i uppgift att dirigera folk hur dom skulle ga :) JATTE roligt, jag satt i en halvtimma i solen innan alla kom och njot av solen, for att sedan fa ungefar 3000 personer komma stormandes emot mig och fraga om vagen.
Nar det var fardigt gick vi tillbaka till omradet dar eventet var och da fick jag massor att gora, jag fyllde pa vattenskalar at hundarna, jag holl hundar for folk gick pa toa, jag letade efter hundar som var borta. jag gjorde i princip ALLT :)
Jag var en av dom sista att lamna omradet av alla volontarer, och hon som holl eventet tackade mig jatte mycket och hennes pappa sa till mig tidigare pa dagen, sa du ar studenten ifran sverige. jag har hort bra om dig. :)
Jag fick jatte bra references ifran dom, och tydligen ifran lordag sa hade gubbarna pratat bra om mig ocksa och ena gubben berattade att han tyckte jag var valdigt palitlig och det var inte alla som var det sa han..
Aven sa fick jag ett mail idag ifran tjejen som holl eventet och hon beratta att detta ar, mycket tack vare min hjalp sa satte vi upp omradet pa rekord tid. :D STOLT!

Jag kanner att detta ar nagot jag kan tanka mig att halla pa med faktiskt, jag alskar att hjalpa till och kommer nog forsoka nasta termin att soka mig till nagon volontar "firma", en kille beratta om en som jag tankte spana in.


Thats me in RSPCA! :D


volontar arbete for RSPCA

Publicerat: 2011-05-14 10:32:38

Hejsanhopssanharsittervi.
Just
i detta ogonblick sitter jag och Petra i skolan och pluggar, mestadels sa ar det Petra som pluggar jag sitter mer och gor henne lite sallskap da jag bara har ett par enkla uppgifter kvar att gora tills pa Tisdag. Tanken ar att vi ska eller HON ska sitta har till 2 inatt och gora fardigt sin uppgift, jag sjalv lar nog aka hem eller ga och satta mig bilen och lyssna pa radio och sova.





Min dag borjade klockan 7 imorse med att gora mig iordning for som jag berattade forra i forra helgens inlagg sa skulle jag volontar arbeta for RSPCA idag som ska ha ett event kallat "million paws walk" och ar ett icke statligt sponsrad organisation som hjalper djur har i Australien. Jag fick skjuts utav MIN kara Petra till platsen dar vi skulle samlas, nar jag kommer dit sa var det HELT tomt och jag undrade lite (hm, kommer det komma nagon i huvudtaget eller ar jag pa fel stalle). Jag var dar relativt tidigt vilket min Mor och Far har lart mig att man ska vara, samlingen var 9 och jag var dar 8.20. Sa jag strosade omkring i det underbara vadret och klappa pa hundar som sprang losa och tittade lite pa knatte fotbolls match vilket for ovrigt ser ut som myrornas krig! DAR AR BOLLEN, ALLA PA DEN!!!!!
Hur som helst sa vid 5 i 9 dyker tva skapbilar upp dar det star RSPCA, sa jag borjar sakta ga over dit och ju narmare jag kom desto klarare var det att det har var "the old dogs". Okej dom kanske inte var bus gamla men runt 50-60 nagra av dom, jag kunde inte lata bli att tanka "okej, ska dom har gora det har kommer det ta ar och dagar innan vi ar klara", men jaklar gubbarna hade krut!

Det vi gjorde var att vi satte upp omradet for imorgon da vi hela eventet ska vara och dom uppskattar att det ska komma ett par tusen personer dit, och det ar redan 750 foranmalda och betalda. sa bara det ar 750*15dollar vilket ar = 11250 dollar vilket ar = 73125 svenska riksdaler!
Tillbaka till vad vi gjorde, vi satte som sagt upp omradet vilket innebar att bygga staket runt hela omradet da det ar avsparrat omrade for detta event, sedan att satta upp alla olika talt,bord och stolar som ska vara for bbq's och diverse annat. Imorgon ska da detta event utforas och det kommer vara massa sota sma och stora hundar OVERALLT och jag kommer vara overlycklig! Sjalva eventet i sig ar att folk tar med sig sina hundar, och sedan gar en tur pa 1,5km runt omradet. Jag ska gora sa gott jag kan med att ta bilder men som sagt jag ar dar for att arbeta sa det kan bli for och efter bilder, men ska forsoka fa ta med mig kameran nar jag gar omkring ocksa, beroende pa vad jag far for arbete tilldelat mig.



Ga in pa http://qld.millionpawswalk.com.au/ och spana vad det gar ut pa och las garna om organisationen ocksa nu ska jag avsluta mitt sista arbete och sedan lasa lite i accounting! :) Ha det sa gott! Kram pa er!


What a beautiful day!

Publicerat: 2011-05-07 04:58:03
ahh, i feel great today!
Bara sa att alla vet det! :), men jag har faktiskt donerat blod idag, det var en helt underbar upplevelse. Fran att du kommer in tills du gar ut foder dom dig med god saker som, Muffins, Kacks med ost, milkshake, godis :D helt fantastiskt!
Dom var jatte trevliga och uppvaktade mig valdigt fint med att fraga hur jag mar och jag hade en skoterska vid mig hela tiden, ibland tva.
Jag berattade aven for skoterskan att jag tyckte det var facinerande hela processen, fran att dom stoppar in en nal i armen pa mig och sedan ser jag mitt blod flyta ut i en pase bredvid, for sedan ska den pasen till ett center for att dela mina olika blodceller, sen sa blir 1 pase av mitt blod till 1/4 av pasen som kommer till nagon pa ett sjukhus. Forsta att det ar sa manga som behover blod och det ar sa lite donationer av det! 
En uppmaning ifran mig, DONERA! DONERA! var inte sjalviska och tank, men jag behover mitt blod om det hander nagot! utan har du blod over varfor inte ge till nagon? det kan vara din dotter,son,mamma,pappa,van som behover DITT blod!

Som fortsattning pa min upplevelse sa fick jag reda pa att jag har sa pass bra blodadror och ratt blod typ for att donera plasma vilket det inte ar manga som har, sa dom vill att jag ska donera plasma vilket man kan gora oftare an vanlig blod donation.. da kopplar dom upp mitt blod till en maskin som separerar mina blodceller och sedan tar dom roda blodcellerna och skickar tillbaka dom vita och "skiten" till mig igen for att sedan ska min kropp fungera som en maskin att gora nya roda blodceller..
Virrigt? Ja, det ar det!
Inte bara att det ar bra emot andra personer det ar bra for dig ocksa, du far en bra sjalvkansla!
Nar jag var fardig sa vart det ett halvt stressigt lage i donation salen, for en tjej pa 17 ar svimmade och tappa medvetandet. tror eventuellt hon slutade andas lite ocksa. det varsta var nog att hennes farfar eller morfar satt i vantrummet och blev intervjuad for han ocksa skulle donera blod, och visste inget om det sedan nar han kom ut sa ingen nagot, och klart som tusan undra han vad ar det som hander, men sjukskoterskan beskrev laget och han satte sig lugnt i stolen bredvid och titta pa nar hon vart mer och mer "vaken"..
Tycker synd om henne da det var hennes forsta gang ocksa och kommer formodligen aldrig igen donera blod. :(
Forovrigt vill jag ocksa beratta att nasta helg ska jag volontar arbeta for RSPCA som ar en djurskydds forening. Dom raddar djur i australien, sa jag ska hjalpa med att satta upp omradet och sedan om jag delar pa sondagen sa ska jag eventuellt ta hand om djur ocksa. :) HELT UNDERBART!!!!!

Nu ar jag hemma efter att ha blivit fyllt med godsaker sa det ar dags for mig att ga ut och ga i det harliga vadret med Petra. Xing Xong!!!!