Time to do some christmas updates

Publicerat: 2010-12-25 15:03:24
till en början vill jag bara säga God jul på er allesammans.
För första gången i livet som endast består av 21 ynka år så har jag jobbat på julafton, hur skumt kändes inte det då, rullade in på jobbet som ett vrak då jag har slitit som ett djur för att lyckas få bonus.
Kanske ska berätta lite närmare, Jo våran chef bestämde sig för ett par veckor sedan att vi kunde få bonus om vi jobbade "hårt", Så om vi lyckades nå våra "targets" varje vecka (som är på 2200aud som är cirka 14tusen någonting) i 3 veckor så fick man en 200dollar bonus -Check, lyckades man nå sitt target i 4 veckor så fick man en 300 dollars bonus - CHECK så jag lyckades scora 500 dollar på 2 veckor extra vilket är välbehövligt inför resan i januari.
Vid 3 tiden så fick jag ett sms av Teemu som för 1 vecka sedan skaffade sig en bil att han skulle komma och hämta mig som "santas little helper" :) Man tackar för det! så efter jobbet så fick vi alla en varsin present ifrån Chefen och jag fick en smirnoff vodka flaska (alltid välkommet). När vi alla var nöjda var det dags att inta julaftons firandet så jag och Teemu hoppade in i bilen och det står som spön i backen ute börjar röra oss hemåt men innan dess så var vi tvungna att skaffa oss något att dricka under kvällen och lämna tillbaka en hyrfilm så in till surfers för lite alkohol shopping och filmlämning.
När vi kommer hem så trodde vi att vi skulle behöva ställa oss och göra i ordning all mat som Petra och Teemu har fixat under dagen, Men icke för Petra hade fått gå hem ifrån jobbet då det inte var någonting att göra, i alla fall så kommer vi hem och känner lukten av JUL!
Det var nog den bästa lukten jag har känt på ett tag, Åh här vet ni alla vilken story som fortsätter så jag behöver inte förklara mer (mat,magont,matkoma)..
Efter allt matätande så satt öppnade jag min present som jag hade fått hit skickat av min underbara stora syster Josefine <3.
Sakta så börjar jag ta mig igenom paketet, i det ligger en mapp och jag tänker Oh hon har tänkt till i och med att jag ska plugga, sedan öppnar jag för att se hur den är inuti då jag ser att den har fack med namn på, Mormor,Amanda,Faster och lilly,Fam Alm Fahlström, Farmor,Pappa,Fam Linnér, Syster.
Jag öppnar upp första fliken och där ligger ett kuvert med ett handskrivet brev ifrån mormor så jag läser igenom det och blir så glad, sedan fortsätter jag till Amanda (kusin) och läser hennes brev för att gå över till Faster och lillys där jag fick ett brev om hur dom mår och att Lilly börjar bli stor och dessutom i detta kuvert så fanns det bilder på Min lilla kusin Lilly och faster TACK! helt underbara foton! vidare till mamma systrarna och janne där jag fått julkort (så fina)  tack systrar för övrigt mår jag jätte bra! :).
Sedan Farmors där jag också fått ett handskrivet brev (allt är väldigt rörande), vidare till pappas där det ligger en film (BECK - Mannen med ikonerna) TAAAACK! den kom väl till användning under kvällen!
sedan Fam linnér där jag också fick en jul hälsning :)
Men här kommer bomben, jag fick ett datorskrivet brev av min stora syster och det var här det brast för mig, jag lyckades hålla mig ifrån känslo tårar tills dess. jag satt i puffen nere på golvet och läste och det var så fint och rörande att i slutet av första sidan började jag få tårar i ögonen, när jag kommit halvägs igenom andra sidan så brister jag ut i tårar och kan inte hålla det längre men fortsätter självklart att läsa färdigt och på sista sidan så var det en bild och jag ville bara hoppa igenom bilden om krama om er! Tack så hemskt mycket för den finaste presenten jag någonsin kunnit fått! även om jag fick sitta och gråta Framför Petra och Teemu så var det så värt det.
Syster det är fint att du tänker på hur jag skulle göra, men varje gång du tänker så ska du stanna upp och så kommer du inse att jag gör bara det som känns rätt vilket jag vet någon som har lärt mig!
Bara en glimt i dina ögon..
Kan krossa mitt sorg..
Bara ett leende på dina läppar..
Kan fylla den med glädje..
Bara om du är beredd att kämpa..
Ska jag hjälpa dig..
Bara en kram av dig..
Värmer mitt hjärta..
Bara att se att du har det bra..
Kan göra mig stark..
Bara vårat blod..
Kan göra oss till syskon..
Bara döden..
Kan skilja oss åt..

Tack för att du är en sådan underbar syster det var den finaste dikten jag fått. Och jag kommer att leva för mitt motto Carpe Diem syster! Älskar dig.

Efter detta har jag svårt att forstätta.
Men det finns inte mycket att berätta om juldagen jag och petra har varit ute på en promenad innan hon stack till jobbet sedan dess har jag legat och kollat på lite Entourage (Oh yeah)..
Nu väntar jag bara på att få krama om min älskvärda flickvän när hon kommer hem ifrån jobbet.
God jul på er alla där hemma! Tankarna går till er under julen. <3<3<3


God Jul!!!

Publicerat: 2010-12-24 07:28:24

Ska strax i vag till jobbet vilket kanns lite konstigt sa har pa julafton, men slutar klockan tio sa jag har fortfarande lite tid till julmat och mys med killarna nar jag kommer hem. I gar och i dag har jag spenderat all tid i koket och gjort allt fran, revben, julskinka, lussebullar, knack, kola, muffins, potatisgratang mm. Lyssnar pa julmusik och har granen tand, lite jul vart det iaf! Ville bara passa pa att onska er alla en riktigt god jul!!

Vi tanker pa er!! 


For jag ar lycklig for jag ar lycklig for jag ar lycklig hela langa dagen!

Publicerat: 2010-12-15 11:42:37
Fick precis ett samtal ifran min basta tjejpolare Madeleine och hon har kommit in pa skolan har nere sa hon kommer den 14e januari och hon har biljetten bokad och allting! sa det ar PACKAT OCH KLART! AHHH jag borjar nastan grata av lycka for jag har saknat henne sa!
Det ar precis som att ett hal i mig har slappt nu nar jag vet att hon kommer vara har nere, antligen for jag en van att leka med, vi kommer gora sa mycket galna och roliga saker tillsammans, resa runt och se saker! AAAAH!
Det enda negativa ar att vi drar den 19e jan till karribien sa blir en manad utan henne men sen har jag henne i har vantandes pa mig!
Nui nar jag val ar har sa kan jag val gora en liten uppdatering ifran min sida.
Det har inte alls hant sa mycket forutom att tiden gar emot jul och jag forsoker nagonstans hitta julstamning men det ar valdigt svart da det inte ar sno har och for att vara helt arlig sa ar det lite det som gor julen.
(Nu grater jag av lycka)
Pa jobbet sa blir det mer och mer att gora ifor julen nu och jag hoppas pa en julbonus om jag lyckas na mitt 'target' denna vecka far jag 200dollar extra.
Annars sa ar det bara gymmet for min del och det borjar handa saker, kanske ska lagga upp en bild som kanske visar det lite, men jag tranar ungefar 4 ggr i veckan sa det borde ge resultat.
Forutum att jag gick ner 10 kg har for ett tag sen sa har jag nu lagt pa mig muskler istallet for fett :D
Nu ska jag ga och baka en nyttig paj med bar :D PUSS OCH KRAM PA ER ALLA!

Mina fina flickor

Publicerat: 2010-12-08 09:54:10

I Fredags var jag och tjejerna uppe i Brisbane och gick pa zoo, riktigt mysig dag. Vi fick klappa och mata alla mojliga olika djur, tittade pa hundar som vallade far och hade ackliga Aussie kalkoner som forfoljde oss runt omradet.. Basta va nog anda hundarna och getterna, haha sa himla mysiga djur. Tror att vi alla behovde en dos av karlek fran djur. Alex tyckte inte jag vart riktigt klok nar jag berattade att jag hade hittat en get som jag ville ta med mig hem.....

Caio! 


I got the job

Publicerat: 2010-12-06 08:37:13

Utav nagon konstig anledning ar jag som manga andra sjukt duktig pa att gora av med pengar. Aven fast jag tycker jag har vart riktigt duktig med att hushalla med studiepengarna borjar det svida i planboken nar jag tanker pa resan etc, kanner absolut inte for att sta dar en fredag pa banken och inse att jag inte har nog med pengar for att betala hyran. Hur som helst, bara for att slippa kanna den dar konstanta oron om hur mycket pengar som far spenderas pa vad bestamde jag mig for att forsoka hitta ett jobb. Just nu finns det valdigt mycket olika jobb att soka pga. att sommaren ar har, problemet ar bara att det ar valdigt manga ansokande ocksa. For att fa ut ytterligare lite extra bestamde jag mig for att forsoka hitta nagot inom hospitality, logiskt eftersom jag pluggar det jag gor och for att jag dessutom behover 250 h work experience for att kunna avsluta mitt program. Nar jag antligen tog tag i saken insag jag att Vapiano skulle oppna sin forsta restaurang i Surfers Paradise. Och som ni kanske vet jobbade jag pa Vapiano i gamla stan innan jag flyttade till Australien. Med lite hjalp fran min roomie lyckades jag skriva ihop ett enligt mig ett helt okej CV, 3 minuter efter det att jag skickat ivag ansokan for jag ett svar dar de star att jag kommer att bli kontaktad av restaurang chefen tidigt veckan efter. Mycket riktigt veckan efter vart jag inbjuden pa gruppinverju (som jag var jatte nojd med) och tva dagar efter fick jag besked om att jag hade fatt jobbet. Det hade tydligen fatt in over 600 ansokningar och har ca 60 platser att erbjuda. I lordags hade jag mitt forsta info mote och pa sondag borjar traningen som kommer att vara tre dagar innan oppning av restaurangen. Just nu ser jag fram emot att fa borja jobba igen! 

Dessutom fick jag tillbaka mina betyg fran termin nummer tva. Lyckades hoja snittet lite fran forra terminen, dessutom fick jag mitt forsta HD, Lycka!!: 

       
 
 
       
 
 
                   
 
 
 
 
ClassDescriptionUnitsOfficial GradeGrade Points
ACCOUNT 1102AFE Accounting for Decision Making 10.00 C 50.000
INFOSYS 1220HSL Info Systems for Services Ind 10.00 D 60.000
MANAGMNT 1001EHR Employment Relations 10.00 D 60.000
MANAGMNT 1001HSL Foundation Studies 10.00 HD 70.000
 
   
  6.000   5.875