Kung i baren...

Publicerat: 2010-01-29 21:31:03

I går va jag ute på solidaritet med alla goa glada medarbetare på vapiano, en riktig avslutnings fest må jag säga. Är jätte glad att så många ville följa med.Kvällen slutade lite defust i någon slags dimma.Haha.. Är huvudet dumt får kroppen lida, i dag har jag inte vart på topp! Lite panik över att gå in på kontot så har dagen efter... ca 600 kr gick kalaset på, så farligt vart det alltså inte. Min älskling har bara pysslat om mig hela dagen, och vi kom precis hem från thairestaurangen som ligger här på lilla Essingen, SÅÅÅÅ gott! Nu blir det chips, dipp och en film.
FREDAGSMYS!

Lite bilder från i går natt bjuder jag på..








Party Party^^

Publicerat: 2010-01-28 19:05:53

Haha jag hinner inte mer än friskna till och så är det fest:D Många tycker säkert att jag borde ta det lungt i kväll efter veckans bravader, men icke! Har sista kvällen med mina kära medarbetare på vapiano, Weeii.
Så lite som jag vart ute sen Asien så har jag faktiskt ett frikort... haha.
Men då kommer problemet; Det finns inget värre än att gå ut när det är minusgrader och snöstorm.
Hur kul är det att fixa hår, smink som hinner förstöras på vägen till bussen?! Att dessutom hoppa mellan snödrivorna i strumbyxor, klänning och höga klackar?! Så vad gör man, slänger på sig långkalsonger och ylle strumpor för att sedan svettas som en gris väl inne på det varma dansgolvet eller fryas ihjäl på vägen hem när bussen går en gång i halvtimmen? Hmmm....

En dusch kanske hjälper att se klarare på saker och ting?!?....


Spenderade natten på SÖS

Publicerat: 2010-01-27 16:19:58

I går va jag, Alex och Madde inne i stan, åt lite god lunch på Wanyes och letade stipendier på stadsbiblioteket. Vid två tiden bestämde jag mig för att göra ett litet besök på Panduro för att försöka hitta fina kuvert till ansökningarna, men då högg det till i magen igen! Riktigt tröttsamt att få så ont att de känns som man ska svimma. Jag trodde ju självklart att det var spiralen som dummade sig igen, så jag ledsnade och åkte in till akuten för att få ut den.

Efter en undersökning med ultraljud och läkaren berättar för mig att jag måste stanna över natten och eventuellt göra en operation. Det visade sig att jag har en ca 4cm stor systa. AJAJ! som tydligen har varit boven till allt magont de senaste veckorna...
Att höra läkarna prata om massa konstiga saker, försöka förstå hur allvarligt det är får antagligen vem som helst att få panik. Jag hatar sjukhus, blod, nålar ja nästan allt som har med sånt att göra och nu berättar de för mig att Alex skulle va tvungen att åka hem kl 19 och att jag skulle vara där själv! ALDRIG I LIVET, lite tårar och teater gjorde iaf att vi fick ett eget rum han och jag:D

Jag fick varken äta eller dricka utan fick bara dropp, lite tabletter för att lindra smärtan och sen var det bara att vänta. I morse fick jag göra en undersökning till med fyra närvarande läkare varav ultraljudsspecialist. de konstaterade iaf att systan var helt ofarlig och att den skulle försvinna av sig själv.phuu! Ingen operation vart de och resan på tisdag behöver inte flyttas på. Nu är vi äntligen hemma igen och väldigt utmattade efter alla bravader, tänk så mycket man ska behöva gå igenom! Att få ha någon så underbar som Alex vid min sida hela tiden tackar jag gudarna för, tack, tack, tack<3 Vet inte vad jag skulle göra utan dig!






Måndag och alllt vad det innebär...

Publicerat: 2010-01-25 15:33:56






Ny vecka och dags att ta nya tag. Morgonen startade ganska tidigt för oss på Essingen, kl. 07.30 ringde alarmet. Likt två zombies fick vi i oss lite frukost och begav oss sen i väg. Ett besök hos barnmorskan, för lite kontroll innan resan.. kanske inte det man längtar efter, men absolut nödvändigt efter de att spiralen börjat "spöka".. hmmh.

Nordea i Brommaplan vart stopp nummer två då älsklingen har sparat på sig massa mynt och pengar från klippningar. 6800 kr vart det totalt, inte illa! En reskassa på ca 50 000 ska han nog klara sig bra på tills det att allt löst sig med jobb.. S W E E E E T ! ! Efter bankbesöket åkte vi in till glasmästaren i fridhemsplan för att beställa en ny hylla till kylen.. Lite dyrare än vad jag hade förväntat mig men men, nu blir den klar på onsdag så slipper jag tänka mer på de.

Det känndes lite konstigt att klockan bara var strax efter elva och vi redan gjort det som planerats för dagen. En shopping tur på vivo vart det, weeiii så får det bli när man inte kan lägga mer pengar på kläder. Då får man helt enkelt shoppa mat för att mätta behovet. Vi lyxade också till de lite genom att ta 20 minuter på solariumet för att få drömma sig bort till värmen, och för att inte komma fram likbleka:D
Men vad ska jag göra nu?! Min söta pojkvän ligger och sover på soffan....Jag är rastlös!


Kanske ska kolla lite lägenheter i Surfers?!?


Hej då jobbet...

Publicerat: 2010-01-24 12:32:18

Nu börjar allt falla på plats, och i dag har jag min sista dag på jobbet! Det är ca en vecka kvar till avresa, och fortfarande mycket smått och gott som skall fixas. Alex hade sin sista dag på jobbet i går, så nu har vi en ledig vecka bara för att ha tid att städa lägenheten, packa och självklart träffa familj och vänner.

Det känns ganska konstigt att lämna Vapiano, inte för att jag kanske kommer sakna själva restaurangen men jag kommer absolut sakna alla som jobbar där.
Att sluta ett jobb är lite som en milstolpe i livet, eller iaf stolpen mellan milstolparna^^. Man ser tillbaka på vad man har vart med om, under fem månader och hur mycket man har lärt sig. Ännu en ny erfarenhet för att hitta rätt i framtiden. Så även fast jag känner mig lite nere just nu vet jag att det stora äventyret vi ska starta är värt allt!!!

Nu måste jag nog göra mig klar inför sista dagen på jobbet!

Take care...


Mys i Örebro:D

Publicerat: 2010-01-21 16:14:55

sådär ja, då va man hemma igen! Jag har fått spendera två underbara dagar med Danni i hennes nya hemstad Örebro. De vart lägenhets visning, fönster shopping, film,rundtur på universitetet, träning, pizza, gott bubbel och självklart en massa massa skitsnack^^. Örebro är en jätte mysig stad och allt prat om skola och lägenhet fick mig att bli ännu mer nervös men förväntansfull. S N A R T gäller det!!!!

Kom till Stockholm kl.12 och träffade upp Pauline för en god lunch på hennes jobb:) Thanks babe! Kul att höra om allt spännade som händer i hennes liv. Hoppas verkligen att hon får en grym tid i Thailand... Lite avis, även fast det antagligen är olagligt nu när jag ska flytta till Australien i tre år.. Haha.

Hemma är lägenheten ren och fin, men nu är jag ensam igen, tråkigt. Vill jag bara en sak och det är att min man ska ta sig hem från jobbet och krama på mig!!! <3

Nä, packa upp väskan får bli nästa projekt!

Take care...

Jag och Danni<3



   


Vänder på dygnet lite för tidigt!

Publicerat: 2010-01-18 13:54:55

Efter allt hoppande fram och tillbaka mellan att jobba dag och kvälls pass har resluterat i att min kropp är helt knäpp. Dygnet är förtillfället omvändt och två kvällar i rad har jag nu tittat på film helt själv till kl 03 på morgonen. Sover till 12 dagen efter och släpar mig upp ur sängen likt en zombi. INTE okej  att sova bort hela dagen...kul att jag ska upp 7 i morgon.

Jag jobbar i kväll, men bara kortis pass 17-22, skönt som sjutton men ekonomin tillåter det egentligen inte. Kommer eventuellt förbi en tjej som också ska plugga på griffith, kul att känna igen någon när man kommer ner till skolan. Ska bli så nice att komma ner till värmen!!

Tänkte försöka hinna med ett besök på Swedbank, måste ge dem mitt kontonummer så jag får in CSN pengarna i tid..juste lämna studieförsäkran kan ju vara en ide!

Nä nu måste jag boka bussbiljett för i morgon åker jag till min ängel i örebro!

Lite bilder från när jag och Alex matade de knasiga essinge ankorna i går kväll!Myspys.


.

      


Ännu en kväll på Vapiano

Publicerat: 2010-01-16 00:54:22

För er som inte vet har jag spenderat de senast 5 månader som bartender på restaurangen Vapiano i Gamla stan.
Efter sju dagars jobb har jag äntligen en ledig helg, känns riktigt skönt:D Har massa små saker som ska fixas, tvätta, städa och börja sortera alla kläder i garderoben.
Jag är konstant nervös nu, fjärilarna i magen vägrar att förvinna.. Fattar ni att jag bara har 4 dagar kvar på jobbet! Känns jätte skönt men samtidigt lite tråkigt att lämna alla underbara människor som jobbar där<3

God natt gott folk!










Körkort

Publicerat: 2010-01-14 11:40:40

I dag måste jag fixa de internationella körkortet. Ska tydligen vara jätte enkelt. Motormännen har sitt kontor i fridhemsplan så det blir ingen omväg när jag ska till jobbet.Tror att de kostar 230 kr och då får jag köra i OZ och NZ i tre år. Någon som vet vad som händer sen? Måste man ta om körkortet där nere?
Aja det kan vara bra att ha även
fast jag inte vet om jag kommer våga köra på fel sida:)
Problemet är att jag måste ha en bild med på mig själv. Och det finns inget värre än att ta de där små svartvita fula bilderna.
Om jag ska vara ärlig har jag faktiskt en bild över från vår asien resa, men jag ser seriös ut att komma från något helt annan planet. Så frågan är om det är värt att skaffa ett nytt "lite" syggare kort för 70 kr eller spara pengarna och ta det fula kortet?!








CIS

Publicerat: 2010-01-13 12:50:12

Jag har tagit hjälp av CIS  (www.cis.nu) när det gäller mina studier, deras hjälp är kostnadsfri. Först bokade jag in ett möte med en handledare för att prata lite om olika skolor och land att studera i. Jag var jätte nyfiken på USA och hawaii, men i och med att jag redan har bott i Australien och vet hur mycket trivs där vart beslutet ganska lätt.
Efter det att jag bestämde för Australien och Surfers Paradise tog jag reda på vilka skolor som var fanns och vad de hade att erbjuda mig. Jag tog mig tillbaka till handledaren för att få lite mer information om Griffith university, studielån etc. Och så var det klart! jag skickade in ansökningar till skolan och ca 2 månader efter fick jag beskedet från skolan, jag hade blivit antagen!

Det är lite nervöst att börja skolan igen, helt ensam och så är allllllt på engelska... nu är det inte lång tid kvar! 15 Februari börjar orientationweek, och allt va det innebär;D

En lite del som är klar ur min checklista är:

* Boka flygbiljett!! Enkel resa till Sydney kostar ca 7 000 kr. + ca 400 kr för avbeställningsskydd.

* CSN studiemedel. Jag sökte bidrag och lån för att ha råd med allt. De är bara att fylla i lite papper och skicka med antagningsbevis från skolan. Se till att ditt program är CSN berättigat innan du söker!

* Försäkring. Genom CSN kan du teckna en studentförsäkring, den kostar 4469 kr för ett år. Försäkringen kan du betala på en gång eller så tar du den på CSN lånet.

* Betala handpenning till skolan. Griffith ville ha 500 dollar ( ca 3500 kr) för att garantera dig en plats på skolan.

* Efter det att du betalt skolan får du en coe kod hemskickad. Denna kod använder du när du söker studentvisum.
www.immi.gov.au kan du söka ditt visum. Tänk på att du behöver ett pass som är giltigt under hela din studieperiod och helst sex månader efteråt. Visumet kostar 470 AUD. Beroende på om du vart ute och rest under en längre tid kan du behöva göra en hälsoundersökning och lungröntgen. Prata med CIS om du känner dig osäker, de gjorde jag!

* Översätta CV. Ett tips är att ha det klart innan avsesa.. inget man vill göra när man kommer fram!

* Bankuppgifter. Se till att ha alla uppgifter till din bank. Jag har två banker, en som jag får in CSN pengarna på och en som jag kan använda vardagligen. ICA banken är jätte bra att ha, för de tar inga extrakostnader för uttag utomlands. ( De flesta banker tar en avgift på 35 kr varje gång du tar ut pengar).

* Ring försäkringskassan, be dem skicka hem de papper du behöver för att kunna få ett medicare card i Australien. pappret tar du med in på en klinik i Australien och då får du ett kort. Kortet använder du när du besöker läkaren, då betalar du inte mer än vad en australienare gör.

* vaccin, jag har tagit de första två sprutorna för hepatit A och B. Har en till att ta för att få "livslångt skydd", kostar 500 kr sprutan. (3x500).

*Stipendium, om man har tid och ork! Hoppas, hoppas, hoppas:)

Nej, nu måste jag göra mig klar för att åka till jobbet, 7 dagar kvar sen slutar jag!!!


Detta är då skolan:D




23 Dagar kvar, Australia here we come!!

Publicerat: 2010-01-11 20:04:33

Med tår som mest liknar isbitar, en förkylning som aldrig försvinner och snö utanför fönstret, ja ni förstår säkert hur mycket jag längtar nu?! I Surfers Paradise är det nu 30 grader och sommar... Det är dit vi ska<3

Nu är bloggen äntligen klar, visst vart den fin?
Ytterligare en sak struken ur min miltals långa checklistan:) Tänkte att det kunde vara ett kul sätt för nära och kära att följa äventyret, men också för de som bara är nyfikna på hur det är att bo, plugga, jobba på andra sidan jorden. V Ä L K O M N A !

Med en hel del fjärilar i magen börjar det nu närma sig avresa. Den 2 Februari flyger jag och Alex från Brommaflygplast med destination Sydney. Resan beräknas ta en jäkla massa timmar, så efter två stopp borde vi vara framme åtta på morgonen den 4 februari (lokal tid), men med min vanliga tur tar det troligtvis mycket mycket längre tid. Ååååhh vad jag längtar!!! Ibland känns det som att tiden står stilla, jag vill ju börja packa nu....
Kan inte riktigt förstå att vi ska flytta till Australien och att jag ska plugga i 3 ÅR! 
 
Nu innan vi reser tänkte jag lägga upp lite "onödig information", mest om hur förberedelserna går och vad som snurrar i min skalle. Kanske mest för mig själv, men också för att de faktiskt kan hjälpa någon annan som inte hunnit lika långt i planerna som jag. Av egen erfarenhet vet jag att det är svårt att hitta bra hemsidor och bloggar som ger info om hur man faktiskt gör allt detta möjligt.

Take care!

Hit ska vi..