Whale watching Surfers paradise

CHECK!
Igår kväll bestämde jag och Petra oss för att vi skulle ut och titta på valar som det nu är season för här på Gold coast, vi låg och försökte sova och beslöt oss för att är det fint väder när vi vaknar imorgon så drar vi.
Upp åtta för att se hur det såg ut över vattnet vad vi visste var att det skulle blåsa lite, 14 km/h för att vara exakt och när vi insett att det såg bra ut gick vi in på hemsidan och bokade 2 platser för båten som avgick 9.30 ifrån Marina Mirage.
Vi gjorde oss iordning och käkade en snabb frulle för att sedan springa ner till bussen och ta den som heter 750 emot Seaworld, busstrippen kostade 2.50 $aud och tog 10 min vilket är ett hutlöst pris för typ 3 stationer tycker jag.
Bolaget hette Spirit of gold coast whale wathing och biljetten kostade 89$aud p/p, då tillkommer en kopp te eller kaffe vilket smakade buffelpissat stepp gräs, nej men helt okej faktiskt jag tror teet var godare än snabb kaffet.

Det vart en skön tur på 3 timmar ungefär och dom tog en cirka 3 miles utanför surfers kust, när vi kom ut såg man att det sprutade ifrån vattnet och direkt vände båten dit och försökte komma så nära som möjligt.
vi trodde att man skulle komma lite närmare än vad man gjorde men man insåg direkt att kommer vi närmare så inser vi hur stora dessa djur är, humpback valar kan bli upp till 80 meter långa! 80!!
När vi hade varit ute ett tag och var på väg tillbaka och kände lite att jaha fick vi inte se mer än så? då ser vi hur en stor val kommer lekandes ur vattnet och plaskar ganska nära oss för att sedan dykte den ner och 2 min senare kommer den farandes med storm fart och upp ur vattnet och hoppar! Man såg hela valen över ytan och det var helt underbart att få se, det var dock en ganska liten val men helt otroligt!
När vi kom tillbaka fick Petra lite ont i magen och vi gick till Donken för att ta oss lite käk, jag tog en sallad och petra nuggets vilket ingen av oss förstod hur hon kan vara sugen på efter att vi sett Jamie olivers program om hur dålig mat barn i usa får på skolorna och vad nuggets är gjorda på.
när vi var färdiga så gick vi runt i Marina Mirage som är ett jätte fint shopping center och vi hittade MAX BRENNER!
så att säga nästa fika blir absolut där! :)
vi fick ett par bilder på en bits avstånd så jag hoppas ni kan se lite utav dom.


Sådär då tackar vi för oss och fortsätter dagen med att städa lite sedan promis!
tjingelingping!Kommentarer
♥ Helene / Kenth

Hej hej!

Jisses va häftigt, vilken tur ni hade att det var en val som ville visa upp sig.

Vi har äntligen fått lite regn så nu får man passa på att andas lite, dom säger det ska bli sol igen men tack å lov så blir det inte så varmt igen.

Ha de gott, massor med kramar

2010-07-25 | 08:29:18
♥ Stenhamra Gänget

Tänk vad ni får se. Elin och Frida tycker det är jätte roligt att titta på bilderna. I morgon bär det av till värmen ett par dagar ska bli skönt att få åka. Janne och barnen får vara hemma och vänta på att värmen kommer hit.Kramar från Mamma, Elin och Frida.

2010-07-25 | 10:59:54
♥ Pappa Johan

Vilken upplevelse :-) Valar är mäktiga djur!!! Å ni behövde inte åka långt heller :-) Här får man ta sig till NordNorge för att uppleva dylikt å de e ju inte direkt runt hörnet om man så säger ;-)Kramisar :-)

2010-07-26 | 15:00:56
♥ mamma o pappa

Gud vilken häftig upplevelse, hoppas vi får uppleva detsamma.Men vi vill inte ha dom hoppandes för nära.

Ska alldeles strax lämna Amsterdam hur det nu ska gå för vi ligger i en ynke pynke hamn som är precis proppfull med båtar.

Hur var det att börja i skolan igen Petra, för det var väl igår du hade din start?

Nu måste jag sluta för vi måste lätta ankar, älskar er, ta hand om er.Vi hörs snart igen.

Massor av kramar från oss på böljan den blå.

2010-07-27 | 09:31:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback