Done with my first year at uni!

Sadar ja, da var jag klar med forsta aret pa universitetet. Maste saga att det kanns valdigt bra, mina tentor gick helt okej, forutom att jag hade lite problem med accountingen. Jag haller tummarna att jag gjorde battre ifran mig an vad jag tror. I morgon ar alltsa forsta dagen pa sommarlovet vilket ska firas ordentligt med tjejerna! Men bara for att skolan ar slut betyder inte att jag kan slappna av och gora inget, nej da! Nu borjar alla mina project i stallet, ska fixa cv, stipendium, soka jobb, gora RSA (sa jag far servera alkohol), se till att jag far CSN pengana for nasta semester och de absolut svaraste blir att bestamma hur jag ska gora med kurser till nasta ar. Hade ett mote med min student advisor for nagra dagar sedan och hon beratta for mig att jag har tre alternativ.
Jag laser nu en Bachelor of business och mitt major ar hotel management.
Ett major innehaller 8 kurser och sen har jag 8 electives. I och med att jag laste engelska kursen forsta terminen har jag ett amne fran forsta aret som jag maste lasa nasta termin. Vad jag kan gora nu ar: Valja 7 valfria kurser, utbudet ar valdigt bra och jag kan lasa att fran destionation marketing och psychology till wine och tourism.Om jag valjer att lasa olika kurser blir det enkelt att gora ett utbyte och dessutom kan jag specialisera mig mer inom hotel (kanske lite roligare amnen, vilket oftast betyder ett battre resultat). Mitt andra alternativ ar att lasa ett minor (event mgt, sport, marketing, management etc), vilket innehaller 6 kurser, om jag valjer ett minor  sa har jag en kurs over som jag kan valja helt sjalv. Sista alternativet ar att lasa en dubble major, vilket betyder att jag kan valja ytterligare en inrikting. Det kostar inget extra sa lange det blir ett "overlap" med den utbildningen jag laser nu. Det positiva med det ar att jag uppenbarligen far tva utbildningar och bada pa papper nar jag gar ut universitetet, jag har tva omraden att valja mellan om jag vill lasa en master. De negativa ar att det blir svarare att gora exchange med andra lander (det gar fortfarande men jag maste hitta de speciella  kurserna), och att jag inte vet vad jag skulle vilja lasa! Dela garna med er om ni har forslag! . Har ar det program jag kan lasa som ett andra major:

(mer om kurserna finns pa www.griffith.edu.au)

Den 7 December oppnar min enrolmet, vilket betyder att till dess sa maste jag ha bestamt mig vad jag vill gora. Nu ska jag ut och ga en promenad med Guro och sen ska jag skypa med Danni, kan dagen bli battre?! 

Hors snart igen!

xoxo 



Kommentarer
♥ Barbara

Hejsan. Hittade din blogg via CIS (numera studyabroad) hemsida och jag fick precis mitt antagningsbesked på Griffith University där jag ska läsa bachelor of photography i februari, så självklart är det fullt upp med förberedelser inför avresan. Självklart är jag jätte uppspelt och vill inget annat än att åka dit och studera men jag har en pojkvän som jag inte vill lämna och som mer än gärna följer med mig. Hur löste ni detta?

Mvh Barbara

2010-11-17 | 02:22:42
URL: http://whatdidisay.blogg.se/
♥ Alice

Hej!

Jag ska plugga i Melbourne med start feb 2011. Business jag med fast tourism management som major!

Har inte riktigt fattat systemeet med major och minor osv så du får jättegärna förklara om du har tid och lust, skulle hjälpa mkt! =)

2010-11-19 | 10:39:52
URL: http://alicezurek.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback