Nya frisyren!

Publicerat: 2010-09-28 12:59:00
Tänkte jag skulle lägga upp en bild på hur nya frisyren vart :D

Vi ser det regnar vi ser det regnar!

Publicerat: 2010-09-28 07:05:09
Vilken j'vla maximal otur man kan ha, det är helt otroligt!
Vi träffade upp Maria i surfers för att invänta min klipptid vid 3.30 så ska snart sticka in till stan igen, men vi gick och tog en lunch på sushi trainet som ligger i stan, när vi gick in så svettades vi för det var så varmt och så satt vi där i kanske 40 min sen gick vi ut och då vart det lite kallare nästan så man fick sådär härligt gåshud.
Efter att vi kommit ut så såg vi att det var regn på väg så Maria sprang till bussen och vi gick hemåt, efter 2 min så började det regna och när det regnar här så REGNAR det!
1 min senare och ungefär 5 min kvar hem så öppnade himlen sig och vi båda vart dyblöda, jag slet av mig t-shirten för att den var redan så jag kunde vrida ur den.
Nu blixtrar det och åskar så jag ska stänga ner datorn så att det inte händer något, nu blir på med regn jacka och paraply för nu ska håret av!
Catch yah laters!

15 personer i en liten lägenhet

Publicerat: 2010-09-27 15:12:10
Den senaste veckan har inte bjudit på så mycket därav varför det inte blivit så mycket uppdateringar.
Jag har för det mesta försökt blivit av med förkylningen jag drog på mig förra veckan och försökt varit på gymmet så mycket jag kunnat.
jag vet faktiskt inte riktigt vad jag ska skriva om som kan vara till intresse då vi inte har gjort så mycket spännande saker under veckan, men i helgen så var planen att Max skulle komma över och klippa sig sedan så skulle vi två gå ut och partaja.
Men ju närmare helgen kom så vart det fler och fler som ville följa med, när Lördagen kom så satt jag på väg hem ifrån jobbet och då var det redan 5 personer till som ville följa med, fick ett meddelande ifrån Jake som jag jobbade tillsammans med på Mod's och han frågade vad jag skulle göra så berättade jag att vi skulle gå ut och frågade om han ville följa med och svaret vart för en gång skull JA! Detta är alltså en kille som har dragit sig ur fler gånger än jag kan räkna på 2 händer, så det var riktigt kul att han ville med.
När väl folk började droppa in så insåg vi att vi vart ganska många och till slut vart vi 15 personer i våran lilla lägenhet, det vart en helt lyckad förfest och vi alla bestämde oss för att gå ut tillsammans, vi vidare till elsewhere som är ett helt okej ställe men inte riktigt den musiken jag eller någon annan direkt lyssnar på förutom Max, men det var helt okej. När vi hade varit där och dansat ett tag så bestämde vi oss för att försöka dra oss ner emot stranden men det var ett misslyckande för att precis som att jag,Teemu och jake kom ut för att gå in till bottle shopen så stängde dom.
Så vi gick tillbaka in igen men en för lite för att Jake beslöt sig för att dra hem, men efter det så pratade vi ihop oss med alla och bestämde oss för att dra vidare till Waxy's istället för det är lite mer oss.
Som vanligt så droppar folk som flugor när man är ute i stort gäng, och Max och två andra fransmän bestämde sig för att stanna på elsewhere, när vi kom till Waxy's så var det som vanligt fullt drag.
Det vart ett par öl till där för att sedan dra oss upp på dansgolvet och ha sjukt roligt!
Ju längre tid det gick desto färre vart vi, till slut var vi bara 6 personer kvar men det spelar ingen roll för att även när man är 6 så är man ganska många, så vi fortsatte helt enkelt partyt.
Dock en överaskning hände på Waxy's, en kille kom fram till mig och skriker BAJEN BÄRS OCH RAKADE BRUDAR! för att han såg min Tatto och hade bott i sverige i 10 år så han visste vad bajen var.
Efter waxy's skulle vi gå till pizzan för att ta oss en slize med pizza, på vägen mötte vi Max och franska tjejen som jag inte alls kommer ihåg namnet på.
Mättna och belåtna vandrade vi hemåt och får syn på 2 kund vagnar och bestämmer oss för att ha "race" med dom, så det vart Alex Vs Teemu as Drivers och Passagerare vart Teemus kompis i min vagn och Max i Teemu's vagn, självklart så vinner ju jag för jag har mest erfarenhet av att både åka vagn och köra vagn, det är en speciell teknik man måste ha och jag ska förklara det för er.
När man kör en kund vagn så kommer den automatiskt dra åt ett håll för det är en kund vagn och inte en bil som är stabil, så man måste vinkla den åt det andra hållet för att hålla en rak bana sedan är det bara ge järnet med benen och springa som du aldrig sprungit förut.
På Söndagen så bestämde vi oss för att träffa upp Kim som var uppe med sin Pojkvän Quentin som för övrig var för Bakis för att delta! (BAD BOY) hade väldigt gärna velat träffa honom.
Så det var en seg start på morgonen men när vi väl kommit upp så drog vi oss snabbt in till stan och mötte kim för att ta en Lunch i Chevron Renaissense, Det var Fish and chips för mig och Petra medans Kim tog Pesto och pasta med en Flat white, hur den kombinationen är vet jag faktiskt inte men det känns lite odd. Förlåt Kim!!
Efter 1,5 timme skitsnack och skratt så var Kim tvungen att dra för hon och Quentin skulle till flygplatsen för att åka hem till Sydney igen.
Efter lunchen så gjorde jag och Petra våran söndags shopping för att bunkra upp skåpen för veckan, och sedan hyrde vi Robin hood och köpte Ned Kelly som är tydligen 2 grymt bra filmer, Robin hood var väldigt bra så det är en jag varmt kan rekommendera, Ned Kelly har vi inte sett Men Teemu sa att den skulle vara bra, det är ju bra skådisar (Heath ledger,Orlando Bloom,Naomi Watts).
Så ni förstår nog vad söndags kvällen tog vägen.
Nu ska jag börja att göra mig iordning för sängen och har inte tid att sitta här och skvallra.
Raaaace!
JaJa, det vart en crash också!

Awesome Awesome!

Publicerat: 2010-09-14 10:04:29
Nu var det nog ett tag sedan jag uppdaterade lite ifrån min syn av Aussie!
Lättast är ju att börja för er som inte har hört eller läst innan så har jag ju nytt jobb där jag har dubbel lön än vad jag brukade ha på andra stället vilket underlättar saker och ting i livet, JO pengar ger lycka så ni som tycker annat hoppa i Nilen!
Jag ska förklara varför pengar ger lycka.
  1. Jag kan gymma vilket gör mitt humör bättre (lycka)
  2. Nu kan jag spara pengar till att göra saker (lycka)
  3. Jag kan köpa mig lite nya kläder vilket jag inte har gjort på 3 månader nu (lycka)
Strike! Där har ni 3 bra anledningar varför pengar ger en lycka, jag förstår om man har normalt med pengar så är det ingen fara för du kan göra allt det där, men har du bara pengar så du klarar mat och hyra så är det inte så roligt.
Okej tillbaka till jobbet, det är en stor utmaning för att hela tiden är du på tidspress så att säga hamnat du 1 min efter i tidschemat så är du körd.
På en dag vi tillsammans normalt 30-40 kunder per dag och då är inte männen inkluderade, vi har som en "barber" avdelning där vi har cirka 40 manliga kunder som går in och ut per dag. så sammanlagt har vi kanske 80 kunder in och ut VARJE dag!
Jag klagar inte men jag har känt hur jag har mindre energi efter jobbet nu än förut vilket är skönt för ni så är jag trött klockan 11 och inte vill ut och springa för det gör jag direkt efter jobbet (jag kommer dit också lugna sig).
Chefen jag har är jätte bra han är generös och väldigt sträng vilket gör att man vänjer sig inte vid han för att när klockan slår 9 då är det business och när man har tid så skojar man runt. På tal om det så har jag blivit den som alla ska hålla på och j'vlas med det är som att vara tillbaka på Elies salong (www.No-limits.se) Ps, årets frisör.
Min manager är duktig på det hon gör men skulle behöva tagga ner lite på fronten att vara lite "kaxig" i uttalet till en men det kan man överse för att hon är duktig på det hon gör.
Annars är alla där väldigt trevliga och goa att ha att göra med, man har alltid någon som backar upp en om något händer eller om man behöver veta något.
Nu till träningen.
Jag har sedan förra veckan signat upp mig på Fitness first (samma gym som petra).
Tills idag så har jag bara kört lite kondition för att jag har inte fått instruktioner om maskinerna på stället, men känner att jag inte orkar vänta så imorgon tänkte jag efter jobbet att jag ska gå och titta runt på dom och se vilka jag kan någoting om. :)
I förra onsdags när jag började på fitness first så sprang jag 5km och rodde 2km sedan joggade jag typ lite för att varva ner.
I Fredags så testade jag mig själv och då sprang jag 5km på 31 min i 10,5km/h - 12km/h. Rodde 2km på 10 min i 38 s/m (sekund meters motstånd) eller något.. Sedan upp på löpbandet för att springa 2km i på 10 min i 10,5km/h - 13km/h.
I går sprang jag ungefär på samma tider och allt, för att sedan idag så hade jag PT som är en jätte rolig prick som heter Isak. Han mätte höjd, vikt, midja och lät mig göra några övningar så han sedan kunde ställa en ålder på min kropp. Guess what!? jag är ett år yngre i min kropp än vad jag är i min biologiska klocka.
Efter vårat samtal så sa han att om jag slutar röka kommer jag vara 18 år i min kropp så jag får 2 år tillbaka, time to stop! Jag har lovat honom att jag ska försöka gå ner till 2 per dag från och med imorgon för att sedan sluta och jag ska j'vlare mig göra det också!
Efter gymmet så gick jag till andra byggnaden och köpte mig protein pulver som jag ska dricka före och efter träningen för att få så mycket utav träningen som möjligt! Nu j'vlar KÖR VI! :D:D:D
Förlåt Mamma,mormor och jossan för alla fest bilder, men vi firade faktiskt Petras födelsedag! ;)
Ni förstår inte hur ofta jag tänker på er där hemma, går inte en dag utan att jag tänker på Frida och Elin hur stora dom kommer vara när jag är tillbaka :') <3<3<3 Älskar er!

Gymmet och skolan...

Publicerat: 2010-09-14 01:46:56

God morgon, efter en kul helg ar det som vanligt dags att ta tag i livet igen! Klockan ar nu halv tio pa morgonen och jag ska ta och byta om for att sedan aka till skolan, har lektion i foundation studies och sen ska jag traffa min grupp for att borja kryta ihop presentationen vi har om nagra veckor. Sen blir det till att traffa upp tjejerna i bibblan for annu mer plugg. Efter skolan blir det gymmet, jag och Alex var dar i gar sa jag kanner mig lite mor i kroppen i dag, men de ska nog ga bra.

Det kanns att sommaren ar pavag nu, saaaaa skont! Jag vill bara sola, bada och mysa i varmen:)

Har kommer en bild pa min tarta, visst ar den fin?!


Awesome night, with awesome people!!!

Publicerat: 2010-09-12 10:13:05


Har kommer ett litet smakprov pa i gar kvall! Vart en helt perfekt kvall med underbara vanner, god tarta, bubbel och massa dans. Jag hade inte kunnat onska mig nagot mer, tack till er alla<3

My Birthday and First Aid Kit

Publicerat: 2010-09-11 06:14:52

Ojoj, nu har de hant en del sen sist:) Firade min 22 fodelsedag i tisdags, med en hel dag i Brisbane. Jag, Alex och Maria akte till svenska konsulatet for att rosta, promenad runt stan, lunch och sjalvklat shopping. Helt perfekt fodelsedag! Vart en lugn kvall i och med att jag hade skola och Alex jobb dagen efter,sa de vart god middag och film. Helt radom fick jag ett telefonsamtal fran student Guild som berattade att jag vunnit tva biljetter till Fist Aid Kit's spelning i Brisbane pa fredagen, sa i gar ake jag och Maria upp och kollade pa de Svenska tjejerna som ar pa turne i Australien. Kanske inte riktigt min musik smak men fruktansvart duktiga!!! De vart alltsa ytterliagre en bra kvall i Brissy, med en flaska vin och bra musik....

Kanner mig lite halv stressad for 6 i kvall kommer det hit lite vanner for att fira lite i efterskott, Alex har fixat tarta, jag maste i vag och skaffa lite bubbel och nagot att ha pa mig. Planen ar Swing n Safari och sen East. Jag har stadat heeeeela morgonen, och nu blir de Pac Fair (shopping center) nasta!!!!

Take care people!

Alex ar jatte glad, forsta gangen han far rosta:P

Massa fina djur mitt inne i stan, Brisbane festival bjod pa djurens dag.. Hur sot ar inte ankungen som gosar med grisen?!

I Brisbane finns det kyrkor precis overallt!!Och valdigt langa bussar...Till och med en nattklubb i en kyrka.. snacka om att synda:)

Maria innan spelningen borjar...Har var spelningen:)

Hemsk bild men jag bjuder pa de, jag och Maria med tjejerna i First Aid Kit! All lycka till dessa unga svenska tjejer med otroliga roster...
Bilder från Gold Coast show

Publicerat: 2010-09-06 03:40:55


Finally!!

Publicerat: 2010-09-04 06:43:25

Sadar ja, da va mina midexams och uppgifter klara! Jag maste saga att jag gjorde battre ifran mig an vad jag hade trott (satt i panik i gar och forsokte komma pa en utvag), tyvarr hade jag for lite tid pa mig pa ena provet, vilket var trist for jag kunde fragorna jag inte hann svara pa... men, men jag ar anda riktigt nojd och glad att det ar avklatat nu tar det tva veckor innan jag far svar, spannande! Det har vart en tuff vecka.

Hmmm vad har hant sen sits?! I sondags var jag och Alex pa Gold Coast show vilket tydligen ar de storsta eventet har pa guld kusten:) Tivoli, massa djur, hast hoppning, rodeo, upptradanden etc. Vart en jatte mysig dag i solen med karameller. Tankte att jag skulle lagga upp lite bilder, men sjalvklart lyckades vi glomma satta in minneskortet i kameran sa vi tog bilder med Alex mobil och han ar pa jobbet sa det blir lite svart, men de kommer senare:)
Var roomie har flyttat ut igen, ar ni forvanade?! Vi har sa fruktansvard otur, sa nu star rummet tomt igen... Onskar att de kunde fa forbli sa for jag orkar inte ta in nya manniskor igen. I kvall har jag nagra som sla komma och titta sa vi far se vad som hander.

Annars mar vi bra! Alex har mycket att gora pa nya jobbet och har verkar trivas bra:)
Nu ska jag sova en stund for jag ar helt slut efter 4 timmar somn och tva prov. I kvall blir det till att fira..

Puss och Kram 


Hall ut!

Publicerat: 2010-09-03 00:44:01

Jag ar begravd i plugg just nu, har va exams pa lordag....Maste till skolannu. Skriver igen nar proven ar avklarade! Hall ut:)

Puss och Kram

Griffiths bibliotek